Şanlıurfa’da Cenaze Aracı Şoförlerinin Duygusal Yolculuğu

Şanlıurfa’da Cenaze Aracı Şoförleri Hassasiyetle Görevlerini Yerine Getiriyor

Şanlıurfa’da cenaze aracı şoförü olarak görev yapan ekipler, cenaze sahiplerinin duygusal ihtiyaçlarını ön planda tutarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirme gayretindeler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan ALO 188 Cenaze Hizmetleri Birimi, hastane morglarından veya evlerden cenazeleri teslim alarak defin işlemlerinde aktif rol oynuyor.

Yıllardır bu görevi başarıyla yerine getiren cenaze aracı şoförü Ahmet Fidanoğlu, “Cenazenin her aşamasında görev alıyoruz. Birçok farklı cenazeye katıldık. Bazen insanlar yakınlarını defnetmekte zorlanabiliyorlar. Benim için sadece bir iş değil, bir görev olan bu işte elimden gelen en iyisini yapmaya çalışıyorum.” şeklinde konuştu.

Fidanoğlu ayrıca, cenazeleri taşırken duygusal anlar yaşadıklarını belirterek, “Biz bu fani dünyanın ve yaşamın son şoförleri olarak ölenlere son görevimizi yaptıktan sonra onları öbür dünyaya uğurluyoruz.” dedi.

Bir diğer şoför Hüseyin Erdem de yaklaşık 8 yıldır cenaze aracı kullanarak bu hassas görevi yerine getirdiğini dile getirdi. Özellikle adli vakalar, intiharlar ve çocuk ölümleri gibi durumlarda duygusal olarak zorlandıklarını ancak görevlerini layıkıyla yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Cebrail Caymaz – Kültür Sanat

Related Posts

Karaciğer yağlanması sinsi tehlike: Fark etmeden siroza götürüyor

Uzmanlar, karaciğer yağlanmasının hızla yaygınlaştığını ve obezite, sağlıksız beslenme ile hareketsiz yaşam tarzının bu durumu tetiklediğini belirtiyor. Prof. Dr. Yılmaz Bilgiç, karaciğer yağlanmasının belirti vermeden ilerleyebileceğine ve tedavi edilmediğinde siroz ile karaciğer yetmezliğine yol açabileceğine dikkat çekiyor.

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Akranlarınıza göre daha çabuk yoruluyorsanız, efor sırasında nefes darlığı hissediyorsanız, tek yastıkla yatmakta zorlanıyorsanız bunun sebebini mutlaka araştırın. Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir. Bazen, bu tanının gecikmesi tedavi fırsatının büyük ölçüde kaçmasıyla da sonuçlanabilir” dedi.

Şok diyet uyarısı: Hızlı kilo kaybı sağlığınızdan etmesin!

Yaz ayları yaklaşırken hızlı kilo verme isteği artıyor. Ancak uzmanlar, şok diyetlerin bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getirdiğini vurguluyor.

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Son yıllarda yenidoğan sünneti tercih ediliyor! Her bebek için uygun mu?

Doğum sonrası ilk 28 günü kapsayan dönemde gerçekleştirilen yenidoğan sünneti, son yıllarda ailelerin de tercihi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sinan Kılıç, operasyonun öncesi ve sonrası için ise dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu söylüyor.