Portekiz’de balıkçı teknesi alabora oldu: 3 ölü, 3 kayıp

Portekiz Ulusal Denizcilik İdaresi, içinde 17 mürettebatın bulunduğu bir balıkçı teknesinin Atlantik kıyıları açıklarında alabora olduğunu açıkladı. Açıklamada, üç kişinin hayatını kaybettiği, üç kişinin ise kayıp olduğu bilgisi verildi.

Reuters’ın aktardığına göre, kurum, konuya ilişkin açıklamasında, “Şimdiye kadar 11 kişi canlı kurtarıldı; üç kişinin cansız bedenleri bulundu. Kayıp üç kişi için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullanıldı. Liman kaptanı Pedro Cervaens Costa, basına yaptığı açıklamada, mürettebatın büyük bir kısmının Portekiz vatandaşı olduğunu, canlı kurtarılanlar arasında iki Endonezya vatandaşının bulunduğunu belirtti.

DALGIÇLAR, KAYIP 3 KİŞİYİ ARIYOR

Bugün yerel saatle 04.30 sıralarında gelen ihbar üzerine yetkililer harekete geçti, olay yerine acil durum hizmeti ekipleri gönderildi. Marinha Grande Belediye Başkanı Aurelio Ferreira, balıkçı teknesinin kıyıdan yaklaşık 2 kilometre açıkta bulunduğunu, dalgıçların kayıp kişileri bulmak için çalışma yürüttüğünü söyledi. Olaya ilişkin açıklama yapan Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa da olanlar karşısında ‘derinden üzüntü duyduğunu’ belirterek, yaşananları ‘herkes için bir trajedi’ olarak tarif etti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx