Mali ile 500 milyon dolar ticaret hacmi hedefi teyit edildi

AA

Türkiye’nin dış ticarette pazar çeşitliğini artırmak üzere kurduğu temaslar sürüyor. Mali de bu ülkelerden biri.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye’yi ziyaret eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Diallo ile görüşmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Bolat,Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ile yaptığı görüşmeyi değerlendirerek, “Görüşmemizde, 500 milyon dolar ticaret hacmi hedefimiz doğrultusunda birlikte çalışma hedefimizi teyit ettik.” ifadesini kullandı.

“Tekstil ve gıda işleme sektörlerindeki yatırım imkanları konuşuldu”

Konuk bakanla ikili ticaret ve yatırım ilişkilerindeki gündem konularını istişare ettiklerini bildiren Bolat, görüşmede, Mali’nin öncelikli gördüğü tekstil ve gıda işleme sektörlerindeki yatırım imkanlarıyla Türk firmalarının Mali piyasasına yönlendirilmesi konularını da ele aldıklarını aktararak, şunları kaydetti:

Mali’deki müteahhitlik projelerinde ülkemiz firmalarının alabilecekleri rol üzerinde durduk. Ülkemizin son 20 yılda Afrika’da artan yatırım ve ticareti paralelinde Mali’ye daha fazla yatırım yapılması, bu kapsamda özel sektörümüzün ziyaretlerle önümüzdeki dönemde Bamako’daki fırsatları ele alması konularını gündemimize aldık.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx