Gözdeki değişim ihmal edilmemeli: Uzmanı ise bu belirtilere dikkat çekti

Tiroid Hastalığı ve Göz Sağlığı İlişkisi

Tiroid hastalığı olan bireylerde göz sağlığı sorunları sıklıkla göz ardı edilse de, bu durum bazı hastalarda ciddi sorunlara yol açabilir.

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin, tiroid hastalıklarının gözde çeşitli belirtilerle ortaya çıkabileceğini ve belirtilerin kişiden kişiye değişebileceğini vurguladı.

Serin, gözde görülen belirtiler arasında ileri çıkma, şaşılık, kapakta açılma, gözü kapatamama, kızarıklık, sulanma ve batma gibi durumların yer aldığını belirterek, bu belirtilerin sadece Graves hastalığında değil, nadiren diğer tiroid hastalıklarında da görülebileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Serin, tiroid hastalarında göz belirtilerinin ortaya çıkmasında sigaranın büyük bir risk faktörü olduğuna dikkat çekerek, “Sigara içen hastalarda göz belirtileri daha ciddi olabilir ve tedaviye yanıt verme oranı düşük olabilir. Bu nedenle hastalar sigarayı bırakmalı ve bağışıklık sistemlerini güçlendirmelidir” dedi.

Serin, tiroid hastalığında düzenli göz muayenesinin önemine de değinerek, gözünde belirtiler hisseden hastalara göz doktoruna başvurma önerisinde bulundu.

Bazı tiroid hastalarında “kortikosteroid” tedavisi gerekebileceğini belirten Serin, tedavi sürecinin hastayla detaylı bir şekilde konuşulması gerektiğini vurgulayarak, “İlaç tedavisine yanıt alınamayan durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Erken teşhis ve düzenli takip, tedavinin başarısında önemli bir rol oynamaktadır” açıklamasında bulundu.

Related Posts

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias’ın organları umut oldu

Samsun’da kazada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias Naif Elias Nasır’ın (16) 2 böbrek, 2 kornea, kalp ve karaciğeri, 6 kişiye umut oldu. Nasır’ın dayısı Meşal Gaip Huseyin Nasır, “Biz 9 senedir Samsun’dayız. Vatandaşların bize çok iyilikleri oldu. Biz de buna bir karşılık göstermek istedik” dedi.

Doğuştan gelen kalp anomalisinden 47 yaşında kurtuldu

İstanbul’da yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Dilek Cömert (47), çocukluğundan beri sık sık akciğer enfeksiyonu geçiriyor ve hastaneye gittiğinde bronşit, zatürre, verem gibi farklı farklı teşhisler alıyordu. Hareket ederken yorulan ve sürekli dinlenme ihtiyacı hisseden Cömert’e 2006-2007 yılında ‘scimitar sendromu’ denilen kalp anomalisi teşhisi konuldu. Cömert, kardiyoloji doktorunun önerisiyle Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal’e muayene oldu. Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal, tarafından kalbi durdurulmadan minimal invaziv (kapalı yöntem) ile ameliyat edilen Cömert, yaklaşık 3 saatlik ameliyatından ardından sağlına kavuştu ve taburcu oldu.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.