Bayram tatili dönüşü son gün trafiği

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sona ermesine saatler kala tatilciler dönüş yoluna geçti. Tekirdağ-İstanbul yolunda uzun araç kuyrukları oluşmaya başladı. Öte yandan İstanbul ve çevre illere dönüşe geçen tatilcilerin araçlarından dolayı İstanbul-İzmir Otoyolu’nun Bursa kesiminde de akıcı yoğunluk yaşanıyor.

İSTANBUL’A GELİŞTE YOLLARA DİKKAT

Dönüş yolculuğu nedeniyle Tekirdağ’dan İstanbul yönüne bugün öğleden sonra araç yoğunluğu artmaya başladı.

Tekirdağ’ın İstanbul’un Silivri ilçesine sınır Çorlu kavşağı başta olmak üzere Marmaraereğlisi ilçesi ile kent merkezinde araç kuyrukları zaman zaman 3 kilometreyi buldu.

Polis ve jandarma ekipleri, trafik akışını sağlamak için yol üzerindeki önemli kavşaklarda önlem aldı.

Jandarma ekipleri, trafik akışın havadan dronla takip etti. İlerleyen saatlerde yoğunluğun daha da artmasının beklendiğini söyleyen yetkililer, Çanakkale yönünden gelip İstanbul’a gidecek sürücülerin, Tekirdağ kent merkezinin yanı sıra Çorlu ilçesi üzerinden yoğunluk bulunmayan TEM Otoyolu’nu da kullanabileceklerini kaydetti.

İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU YOĞUN

Kurban Bayramı tatilinin son gününde dönüş yolculuğu nedeniyle İstanbul-İzmir Otoyolu’nda da akıcı yoğunluk yaşanıyor. Memleketleri ya da tatil beldelerinden İstanbul ve çevre illere dönüşe geçen tatilcilerin araçlarından dolayı otoyolun Bursa kesiminde zaman zaman hareketlilik artıyor.

Bursa Batı Gişeleri’nden geçerek yollarına devam eden tatilcilerden bazıları, dinlenme tesislerinde yemek ve alışveriş molası veriyor. Geçen cuma günü akşam saatlerinden itibaren hareketliliğin arttığı otoyoldaki akıcı yoğunluk, Yalova’nın Altınova ile Kocaeli’nin Dilovası ilçeleri arasındaki Osmangazi Köprüsü’nde de görülüyor.

İzmir yönünde trafiğin nispeten daha az olduğu otoyolda tatilci hareketliliğin bu akşam geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

Yoldaki denetimlerini sürdüren trafik ekipleri, sürücülere kurallara uymaları ve dikkatli seyretmeleri yönünde uyarıda bulunuyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx