Adana Şehir Hastanesi’ndeki sağlık emekçilerinin sorunları bitmiyor: Mevcut personel sayısı hasta yoğunluğunu karşılayamıyor

Adana Şehir Hastanesi’nde Sağlık Çalışanlarının Artan İş Yükü Sorunu

Adana Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanlarının iş yükü, artan personel ihtiyacı nedeniyle kritik seviyelere ulaştı. Son dönemlerde günaşırı nöbetlerin artması, çalışanlar üzerinde ciddi fiziksel ve zihinsel yorgunluğa neden oluyor. Sağlık emekçilerine göre; “İl içinde başka hastanelere yapılan görevlendirmeler nedeniyle personel dağılım cetvelinde kadronun dolu görünmesi, son atamada sadece 3 kişinin alınması, idare tarafından yer değiştirme taleplerini verilen olumsuz cevaplar”, hastanedeki sorunları gözler önüne seriyor.

Bölgenin en yüksek yatak kapasitesine sahip sağlık kuruluşlarından biri olan Adana Şehir Hastanesi’nde mevcut personel sayısı, hasta yoğunluğunu karşılamakta yetersiz kalıyor. Günaşırı tutulan nöbetlerin uzun mesai saatleriyle birleşmesi, dinlenme imkânlarını kısıtlayarak çalışanların verimliliğini düşürüyor. Artan iş yükü sadece hizmet kalitesini değil, aynı zamanda sağlık emekçisinin motivasyonunu ve memnuniyetini de olumsuz etkiliyor.

Adana Şehir Hastanesi’nde yaşanan personel eksikliğinin giderilmesi yönünde beklenti artmış durumda…Sağlık emekçileri, sağlık hizmetlerinin aksamaması ve çalışan sağlığının korunması adına bu ihtiyacın kısa sürede karşılanması gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

Sıcak havalarda artan “Salmonella” bakterisine dikkat

Medipol Bahçelievler Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Dilan Öztürk, sıcaklık artışıyla çoğalan Samonella bakterisi tehlikesine karşı gıda güvenliği ve hijyen kurallarının önemini aktardı. Salmonella özellikle bu mevsimde gıda zehirlenmelerinde en yaygın sebep olarak öne çıkıyor. Virüs basit hijyen kuralları ihmal edildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor.

Alzheimer’a karşı günde tek bir hap umudu: İnsanlarda test ediliyor

Alzheimer’a karşı geliştirilen yeni nesil bir ilaç, hastalığın tedavisinde ezber bozacak bir mekanizma sunuyor. Beyindeki stres hormonunu hedef alan ilaç, hafıza üzerindeki olumlu etkileriyle dikkat çekiyor.

Kenelere dikkat! Yaz aylarında artan KKKA vakalara karşı ne yapmalı?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gamze Kalın Ünüvar, yaz aylarında artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

İğne, Hap ve Umut: Alzheimer’a karşı son cephe

Alzheimer’da erken tanı hastalığın hızını yavaşlatabiliyor ama her hastaya uygun bir tedavi yok. Bazı ilaçlar belirtileri baskılıyor, bazıları sadece umut vadediyor. Kolinesteraz inhibitörleri, memantin Lecanemab. İsimleri yabancı ancak binlerce aile için tanıdık. Bu ilaçlar ilerlemeyi durduramıyor sadece zamana karşı direniyor.

Alerjiniz artık daha geç başlıyorsa nedeni bu olabilir!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emine Özsarı, iklim değişikliğinin etkisiyle polen mevsiminin mayıs-haziran aylarına kaydığını belirtti. Doç. Dr. Özsarı, alerji ilaçlarının düzenli kullanımının önemli olduğunu ve bağımlılık yapmadığını vurguladı.

Aşırı sıcaklar kalbi zorluyor: Uzmandan hayati uyarılar

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte kalp hastaları için ciddi risklerin arttığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, “Aşırı sıcaklar kalbin yükünü artırıyor, kalp yetmezliği ve tansiyon sorunlarını tetikleyebiliyor. Kalp hastalarının sıvı tüketimine ve güneşten korunmaya özen göstermesi gerekiyor” dedi.