CV’sine 4 basit bölüm ekledi Google’da işe girdi: Hiç deneyimi yoktu

Google’da İşe Girmenin Sırrı: CV’de Yapılan 4 Basit Değişiklik

İngilizce öğretmeni olarak çalışan 36 yaşındaki Keith Anderson, 27 bin dolarlık maaşlı işinden ayrılarak Google’da işe başladı. Kendi CV’sinde yaptığı 4 basit değişiklikle Google’da istediği pozisyona yerleşti.

Ailesi ve arkadaşları, eğitim sektöründe çalıştığı için teknoloji şirketlerinde iş bulamayacağını düşünerek Keith’e destek olmadılar. Ancak Keith, bu olumsuz düşüncelere rağmen vazgeçmedi ve Google, Facebook, Apple, Amazon ve Netflix gibi şirketlere başvurdu. Ne yazık ki, hiçbirinden olumlu yanıt alamadı.

Firmalar Geri Dönüş Yapmadı

Keith, 100 iş başvurusu yapmasına rağmen tek bir geri dönüş alamadığını dile getirdi. Bu durum karşısında “yıkıldım” diyerek sosyal medyada bir makale paylaştı ve bir kariyer koçu tuttu ancak sonuç alamadı. Keith iş başvurusunun yanı sıra LinkedIn üzerinden firmalara mesaj attı ancak başarısız oldu. Bu durum üzerine hayal kırıklığı yaşayan Keith, öğretmen arkadaşlarıyla bir araya gelerek bir grup oluşturdu ve birbirlerinin özgeçmişlerini inceledi.

Grup Oluşturdular

Sonrasında teknoloji ağları etkinliklerine katılmaya ve sektörde geçiş yapanlarla tanışmaya başlayan Keith, özgeçmişinin eksik bir detaya sahip olduğunu fark etti. Özgeçmişinde bazı değişiklikler yaparak Google’da iş bulmayı başardı.

4 Basit Değişiklikle Google’dan İş Teklifi Aldı

Keith, ilk olarak CV’sine ilgi alanları bölümü ekledi. Bu sayede özgeçmişi okuyan herkesin kişiliğini daha iyi anlamasını sağladı. İkinci olarak teknoloji ifadeleri ve terminolojisini öğrenmeye odaklandı ve bu konuda yapılacak röportajları dinleyerek anahtar kelimeleri öğrendi. Üçüncü olarak benzersiz bir satış noktası oluşturdu ve son olarak doğru hedef kitleye yönelik bir özgeçmiş oluşturdu.

Yapılan bu 4 değişim sonucunda Keith, başvurduğu tüm pozisyonlardan olumlu dönüşler aldı ve 2015 yılında Google’dan web geliştiricisi olarak iş teklifi aldı.

Related Posts

BAE’nin küresel yapay zeka yarışında cesur adımı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) yerli üretim yapay zekâ (AI) modeli Falcon, küresel teknoloji arenasında büyük ses getiriyor ve OpenAI’nin ChatGPT’si ile Çin’in DeepSeek’i gibi devlere meydan okuyor. Ancak Falcon yalnızca yapay zekâ yarışında bir rakip değil; güvenlik, güvenilirlik ve yeniliği merkezine alan, BAE’nin yapay zekâ geleceğine liderlik etme iddiasının cesur bir göstergesi.

İki güneşli gezegenin keşfinden beynin deneyimlerle ilişkisine, nisandaki bilimsel gelişmeler

Bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemeler, evrenin derinliklerinde gizli kalan sırları aydınlatarak, insanlığın karşılaştığı problemlere yeni bakış açıları ve çözümler sunmaya devam ediyor.

Samsung’dan tam 5 modele daha One UI 7.0 sürprizi

Android 15 güncellemesi konusunda elini hızlandıran Samsung,  One UI 7.0 güncellemesine hızla devam ediyor. Bildiğiniz gibi One UI arayüzünün yerini alan yeni güncelleme, ilk etapta Galaxy S25  serisine sunulmuştu. Şimdi ise One UI 7.0, tam 5 …

OPPO, Google Cloud Next 2025’te Agentic AI girişimini duyurdu

OPPO, Google Cloud Next 2025 etkinliğinde yeni yapay zeka girişimi Agentic AI’yi tanıttı. Google Cloud iş birliğiyle geliştirilen ve etkinlik kapsamında ilk kez sergilenen “AI Search” adlı araç, çok modlu içeriklerde doğal dille arama yapabilme yeteneğiyle dikkat çekti.

Kanatları pembe parlıyor… Gizli bir mesaj mı taşıyorlar?

Kulağa inanılmaz gelse de, Kuzey Amerika’da yaşayan uzun kulaklı puhu kuşlarının (Asio otus) kanatları bazı ışıklarda parlak pembe bir ışıltı yayıyor. Bilim insanları bu ilginç doğa olayının yalnızca estetik değil, aynı zamanda iletişimsel bir işlev taşıyor olabileceğini düşünüyor.

“Yeni rengimiz” Olo’dan doğan ilk boya ortaya çıktı: Ve karşınızda YOLO!

Bilim insanları, kısa bir süre önce Olo ismini verdikleri yeni bir renk keşfettiklerini duyurmuş ve büyük bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. Ve şimdi bir ressam, bu rengi kullanarak oluşturduğunu söylediği ilk boya olan YOLO’yu resmi olarak duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir