Sabah akşam bir fıs sıkıyor! Sosyal medyanın yeni trendi: Magnezyum spreyi

Mandana Zarghami isimli sosyal medya kullanıcısı sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlarından birini paylaşırken “Her gün magnezyum spreyi kullanmanın önemini yeterince vurgulamalıyım” dedi.

Sosyal medyada takipçileriyle yaptığı paylaşımında stresi azalttığına, uykuyu iyileştirdiğine ve kas ağrılarını hafiflettiğine inandığı bir takviye spreyi olan magnezyum spreyini göbek deliğine ve koltuk altlarına sıktığını söyledi.

Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez göbek deliğine ve vücudun diğer bölgelerine magnezyum spreyi uygulaması, uyku ve strese iyi geldiği düşünülen yeni bir sağlık çılgınlığının parçası haline geldi.

Doktorlara göre magnezyum, enerjiyi ve kemik sağlığını artıran ve nörolojik, kardiyovasküler ve gastrointestinal fonksiyonları destekleyen bir elektrolittir.

Ayrıca kaygıyı, baş ağrılarını ve depresyonu azaltır ve adet öncesi sendromunu ve menopoz sonrası semptomları iyileştirir.

Magnezyum açısından zengin besinler tüketmek, daha fazlasını elde etmenin en iyi yolu olsa da magnezyumu direkt takviye olarak almak son zamanlarda hızla popülerlik kazandı.

Zarghami de daha önce magnezyum hapı kullandığını ancak hap mide bulantısı yapınca sprey kullanmaya başladığını söyleyerek, “Magnezyum spreyinin inanılmaz faydaları var” dedi. Üstelik onun bu paylaşımıyla birlikte yalnız olmadığını TikTok’ta magnezyum spreyi kullandığını söyleyen başka insanlar olduğunu görünce anladı.

Magnezyum spreyi kullanıcı yorumlarına bakıldığında faydalı görünüyor olabilir ancak bazı ciltler için magnezyum spreyi kullanımı tahrişi, kaşıntı veya karıncalanma gibi durumlara sebep olabilir. Bu nedenle bu spreyi kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmakta fayda var.

Related Posts

Kenelere dikkat! Yaz aylarında artan KKKA vakalara karşı ne yapmalı?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gamze Kalın Ünüvar, yaz aylarında artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

İğne, Hap ve Umut: Alzheimer’a karşı son cephe

Alzheimer’da erken tanı hastalığın hızını yavaşlatabiliyor ama her hastaya uygun bir tedavi yok. Bazı ilaçlar belirtileri baskılıyor, bazıları sadece umut vadediyor. Kolinesteraz inhibitörleri, memantin Lecanemab. İsimleri yabancı ancak binlerce aile için tanıdık. Bu ilaçlar ilerlemeyi durduramıyor sadece zamana karşı direniyor.

Adana Şehir Hastanesi’ndeki sağlık emekçilerinin sorunları bitmiyor: Mevcut personel sayısı hasta yoğunluğunu karşılayamıyor

Adana Şehir Hastanesi’nde mevcut personel sayısı, hasta yoğunluğunu karşılamakta yetersiz kalıyor. Nöbetlerin yaygınlaşması, sağlık emekçisinin motivasyonunu ve memnuniyetini olumsuz etkiliyor.

Alerjiniz artık daha geç başlıyorsa nedeni bu olabilir!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emine Özsarı, iklim değişikliğinin etkisiyle polen mevsiminin mayıs-haziran aylarına kaydığını belirtti. Doç. Dr. Özsarı, alerji ilaçlarının düzenli kullanımının önemli olduğunu ve bağımlılık yapmadığını vurguladı.

Aşırı sıcaklar kalbi zorluyor: Uzmandan hayati uyarılar

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte kalp hastaları için ciddi risklerin arttığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, “Aşırı sıcaklar kalbin yükünü artırıyor, kalp yetmezliği ve tansiyon sorunlarını tetikleyebiliyor. Kalp hastalarının sıvı tüketimine ve güneşten korunmaya özen göstermesi gerekiyor” dedi.

Gözdeki değişim ihmal edilmemeli: Uzmanı ise bu belirtilere dikkat çekti

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin, tiroid hastalıklarının gözde çeşitli bulgularla ortaya çıkabileceğini ve göz sağlığını tehdit ettiğini belirtti.